Blog - Bekijk onze plannen voor 2025: "We blijven inzetten op het verbeteren van onze dienstverlening"

Weblogs Dienst Toeslagen

Vandaag hebben we ons Jaarplan 2025 gedeeld met de Tweede Kamer.  We vinden ons jaarplan belangrijk omdat we daarin voor burgers, politiek en stakeholders helder maken waarvoor we ons willen inzetten. In ons jaarplan vindt u natuurlijk al het bijbehorende cijfermateriaal. Ook leest u hoe we aan onze drie burgerbeloftes werken: We staan voor u klaar, u weet waar u aan toe bent en u krijgt waar u recht op hebt.

Directeur-generaal Coen van de Louw

We gaan onze dienstverlening weer verder verbeteren. We maken nog meer gebruik van app, portal en website om informatie te verstrekken aan de burger. En we maken het burgers makkelijker om veranderingen in bijvoorbeeld inkomen of het aantal afgenomen kinderopvanguren aan ons door te geven. Zo voorkomen we dat burgers een te hoge voorlopige toeslag krijgen die ze later weer moeten terugbetalen.

Als burgers toch een terugbetaling moeten doen, helpen we ze als ze in de financiële problemen zitten. Ook benaderen we nog meer burgers dan dit jaar om een toeslag aan te vragen waar ze mogelijk recht op hebben. Vooral bij de zorgtoeslag zien we dat veel burgers dit niet aanvragen terwijl ze er wel recht op hebben.

We zetten ons in 2025 ook in om bij te dragen aan een nieuw toeslagenstelsel. Dit doen we door onze kennis en ervaring over het huidige stelsel te delen. Het direct betalen van de kinderopvangtoeslag aan de kinderopvanginstelling is daarvan het begin. Zo zorgen we er voor dat ouders geen terugvordering meer krijgen van de kinderopvangtoeslag.

In het eerste kwartaal van 2025 starten we met de HZK-regeling, oftewel hulp aan gedupeerden voor de huurtoeslag, de zorgtoeslag en het kindgebonden budget. In de loop van 2025 zijn we klaar met de integrale beoordeling voor gedupeerde ouders van de kinderopvangtoeslag. Dat is de beoordeling waarbij er gekeken wordt of iemand gedupeerde is en recht heeft op meer dan €30.000.

Om dit allemaal voor elkaar te krijgen hebben we natuurlijk voldoende medewerkers nodig. Door de tekorten op de arbeidsmarkt valt dat niet altijd mee. En goed werkende ICT blijft een onverminderd aandachtspunt. 

Stuk voor stuk grote uitdagingen die druk leggen op de organisatie. Maar met onze deskundige en bevlogen medewerkers en onze samenwerkingspartners gaan we ze met vertrouwen aan.

Lees alle onze plannen en maatregelen in het Jaarplan 2025.

Reactie toevoegen

U kunt hier een reactie plaatsen. Ongepaste reacties worden niet geplaatst. Uw reactie mag maximaal 2000 karakters tellen.

* verplichte velden

Uw reactie mag maximaal 2000 karakters lang zijn.

Reacties

Er zijn nu geen reacties gepubliceerd.